• Home
 • Articole
 • Resurse
 • Servicii
 • Evenimente
 • Despre noi
 • Contact
 • Terapia Florală Bach

   

   

  ”Trateaza pacientul si nu boala”  – avea sa devina in 1930 pentru Dr.Bach fundamentul unui nou sistem de terapie cu ajutorul plantelor. 38 de remedii florale care ii poarta numele si acopera toate starile emotionale negative pe care o persona le-ar putea experimenta pe parcursul vietii.

  Terapia florala Bach este o metoda naturala de echilibrare mentala si emotionala cind emotiile negative nu mai pot fi corect auto-gestionate, stimulind capacitatea proprie a corpului de a se vindeca.

  Remediile florale Bach alcatuiesc un sistem de terapie unic, natural şi eficient, fiecare remediu pentru alt tip de personalitate, stare emotionala, sentiment ( ura, invidie, gelozie). Sistemul Dr. Bach este o terapie  holistica, priveste omul  ca un intreg, urmarindu-se o armonizare intre trup, minte si spirit. Fiecare persoana este o fiinta umana unica, cu o bogata viata mentala, emotionala si spirituala ce nu se poate reduce la un organ sau un tesut. Remediile sint o unealta minunata in descoperirea de sine si evolutia spirituala prin manifestarea partilor pozitive ale  personalitatii noastre.

  Terapia florala Bach este o terapie naturala, lipsita de toxicitate, nu creaza dependenta si nu interactioneaza cu alte medicamente sau tratamente, indicata pentru adulti, copii, animale de companie, plante si pentru fiecare etapă de viaţă, inclusiv în timpul sarcinii şi alăptării.

  Remediile florale Bach, nu sunt remedii homeopate, ci prepararea lor este partial asemanatoare cu a remediilor homeopate in dilutie joasa. Remediile florale  sunt preparate din flori sau crengute, de regula din plante si arbori din flora spontana, prin metoda soarelui sau prin metoda fierberii. Remediile florale Bach actioneaza la nivel vibrational, energetic. Vibratia plantei rezoneaza cu vibratia celulelor umane, corectand erorile existente. Majoritatea bolilor sint determinate de gandurile emanate de individ iar boala se instaleaza mai intai la nivel energetic, fiind afectata starea sufleteasca.

  Cele 38 de remedii actioneaza restabilind echilibrul interior in: eliminarea stresului, atacuri de panică, stări de frică, timiditate, anxietate, stări obsesionale, gelozie, suspiciune, oboseala, insomnie, dezamăgire, depresie, disperare,  imbunătăţirea capacităţii de decizie, lipsa încrederii în sine, teamă de eşec, teamă de singurătate, posesivitate, intoleranta, inflexibilitate, fluctuaţii emoţionale în perioada adolescenţei, a sarcinii, a sindromului premenstrual, a menopauzei, recuperare emoţională după divorţ, decesul unei persoane dragi, şoc, etc.

  Nu trebuie sa fii bolnav pentru a beneficia de efectul remediilor. Daca te simti obosit, stresat sau “fara chef”, lasa remediile sa restabileasca echilibrul tau mental si emotional, inainte ca simptomele sa se manifeste la nivel fizic.

   

  Monica Mocanu www.terapiebach.wordpress.com