• Home
 • Articole
 • Resurse
 • Servicii
 • Evenimente
 • Despre noi
 • Contact
 • Respiraţia Conştientă

  Respiraţia este o componentă esenţială a evoluţiei spirituale în aproape toate marile tradiţii religioase, în tradiţiile mistice şi în diferite practici energetice din toată lumea. În chineză cuvântul “Chi” înseamnă şi aer şi energie, la fel şi cuvântul “Prana” din sfera hindusă.

  Pentru a enumera doar câteva dintre cele mai cunoscute metode de respiraţie:

  Am descris mai pe larg aceste metode în articolul despre tipurile de respiraţie terapeutică. Acolo am vorbit în special despre două dintre ele. Rebirth sau respiraţia renaşterii este folosită pentru vindecarea traumelor profunde, inclusiv cele din perioada intrauterină, care pot produce o serie întreagă de probleme de-a lungul vieţii noastre ca adulţi. Buteyko sau respiraţia sufletului este o metodă folosită mai ales pentru vindecarea astmului cu o rată de succes aproape de 100% şi pentru depăşirea atacurilor de panică.

  Aici voi vorbi în special despre ce anume face respiraţia unul din cele mai importante 2 sau 3 lucruri care privesc fiinţele umane.

  Aceasta este o prezentare pe scurt, la care vom mai adăuga precizări şi clarificări ulterior. Vă recomandăm mai ales articoul menţionat mai sus care intră în mai mutle detalii despre câteva metode concrete de respiraţie.

  Respiraţia amplifică orice exerciţiu sau acţiune cu care este cuplată

  Respiraţia poate fi corelată cu mişcări fizice lente în timpul exerciţiilor de Qigong sau Tai Chi Chi Kung. Ea se foloseşte petru a lovi cu mai multă putere în artele marţiale. De asemenea, ea poate fi folosită pentru a mări puterea unei binecuvântări. În iniţierile Reiki, un tip special de suflat numit Suflul Violet se foloseşte pentru a deschide canalul central al elevului care primeşte iniţierea. De asemenea, respiraţia poate fi folosită pentru a tăia corzi sau a curăţa energetic obiecte sau alimente.

  Respiraţia şi lucrul cu energia

  Există multe exerciţii energetice aparţinând unor şcoli diferite (Qigong, Tai Chi Chi Kung, Tao Yin, Sundao, Yoga), în care respiraţia este o componentă esenţială. Unele din aceste exerciţii se pot face atât corelând respiraţia cu mişcarea, cât şi fără a folosi respiraţia (respirând natural şi relaxat, în ritmul propriu). Există anumite tehnici energetice foarte puternice care pot să cureţe anumite canale energetice şi care trebuie practicate cu mare grijă şi atenţie, după ce le-am învăţat de la un profesor care simte sau vede energia şi ni le poate transmite corect. De asemenea, putem folosi respiraţia pentru a aspira energia specifică a unui anumit element sau pentru a elimina din corpul excesul altuia (cum ar fi focul).

  Respiraţia şi corpul: detoxifiere, slăbire, vindecare şi echilibrare

  Prin metode precum respiraţia conştientă Rebirth putem să ne curăţăm energetic şi fizic de tot ceea ce este toxic şi s-a acumulat de-a lungul timpului în corp şi în structurile noastre energetice. Prin respiraţie se poate chiar şi slăbi. De asemenea, o respiraţie calmă şi profundă este cheia longevităţii şi a unei minţi şi inimi liniştite.

  Respiraţia ca formă de comuniune cu lumea exterioară

  Dacă ne gândim că aerul care este acum în noi a fost înainte în altcineva, a fost purificat de o floare sau a fost adus de vânt dintr-o altă zonă a lumii, putem intui uşor cât de conectaţi suntem unii cu alţii şi cu această planetă.