• Home
 • Articole
 • Resurse
 • Servicii
 • Evenimente
 • Despre noi
 • Contact
 • Reflexologie şi reflexoterapie – tehnica naturală de vindecare prin masajul punctelor reflexogene

  Reflexologia – sistem de vindecare cu origini străvechi

  Reflexologia este un sistem de vindecare dezvoltat din cele mai vechi timpuri în Orient, centrat pe echilibrarea energiei organismului uman prin stimularea zonelor reflexogene în principal din tălpi şi din palme, corespondente organelor interne, glandelor şi altor părţi ale corpului. Reflexul este activitatea fundamentală a sistemului nervos, prin care acesta îşi îndeplineşte complexele sale funcţii de comandă şi de coordonare a organelor interne şi a aparatului locomotor, de primire a mesajelor senzoriale şi de îndeplinire a funcţiilor psihice şi intelectuale. Reflexul reprezintă deci legătura necesară şi obligatorie dintre excitarea unei suprafeţe senzitive sau senzoriale şi o anumită reacţie efectoare.

  Cum funcţionează?

  Potrivit principiului holografic, reflexele organelor interne se găsesc localizate prin proiecţie în anumite zone ale corpului (palme, urechi, tălpile picioarelor, coloana vertebrală, limba, intestinul gros) numite zone reflexogene, care prin stimulare activează anumite procese de autovindecare ale corpului uman. La nivelul zonelor reflexogene se regăsesc acumulări de toxine precum aicizi urici si proteici, grăsimi toxice, oxalaţi de calciu, săruri şi alte substanţe dăunătoare organismului. Când un organ prezintă o afecţiune, zona reflexogenă corespunzătoare reacţionează prin depuneri dureroase. De cele mai multe ori reflexoterapia se aplică la nivelul picioarelor, întrucat aici se simt cel mai bine acumulările de toxine.
  Componente şi proces
  Reflexologia este deci, ştiinta zonelor reflexogene are organismului situate pe suprafaţa corpului. Reflexologia are două componente: reflexodiagnosticul şi reflexoterapia. Reflexodiagnosticul se referă la procesul de reperare a punctelor sensibile sau dureroase din zonele reflexogene, iar reflexoterapia cuprinde tratamentul prin masaj al punctelor reflexe diagnosticate ca fiind sensibile. Prin stimularea blândă, prin folosirea policelui şi a articulaţiei interfalangiene, a zonelor reflexogene situate pe talpă, se induce o stare de relaxare profundă care stimuleaza corpul în propriul său proces de vindecare. Este o terapie naturală, neintrusivă, care facilitează deblocarea circulaţiei energiei vitale în corp, întărind sistemul imunitar, ajutând la revigorarea trupului şi la calmarea minţii. Prin urmare, reflexoterapia este o abordare holistă cu beneficii atât asupra corpului fizic, cât şi a dimensiunii emoţionale a fiecăruia dintre noi.