• Home
 • Articole
 • Resurse
 • Servicii
 • Evenimente
 • Despre noi
 • Contact
 • Recomandările săptămânii pentru energie şi echilibru

  Autor: Dan Mihăescu

  Un mesaj săptămânal scris de Dan Mihăescu

  Am început să scriu o serie de articole scurte cu trucuri, cărţi, muzici şi alimente care mi-au dat mie energie şi echilibru în săptămâna respectivă. De fiecare dată când descopăr ceva nou şi foarte valoros, de obicei adaug la pagina resurse, dar fac pariu că 99% din oamenii care ar fi avut mare nevoie de ele (în opinia lor), nu le-au găsit acolo când ar fi fost important. De aceea am decis să le scot periodic în faţă printr-un astfel de mini-articol.

  Va fi câte unul în fiecare săptămână. Doar unul va fi postat pe site, celelalte trei fiind trimise doar celor care se abonează la newsletter (aveți link-ul în dreapta). Fiind abonați ne ajutați, susţineţi terapiile complementare şi soluţiile de vindecare gratuite (printre care cele prezentate de mine săptămânal) și puteți să faceți și-o faptă bună. Eu susţin periodic grup de vindecare libere. Poate cunoașteți o persoană care ar avea mare nevoie chiar atunci de ajutor într-o afecţiune gravă. Dacă sunteți abonați, veți afla la timp despre acel grup de vindecare și puteți să ajutați cealaltă persoană.

  1. Turmericul – un foarte puternic anti-inflamator care ajută şi creierul
  Acesta nu este doar un alt super-aliment cum v-aţi obişnuit poate. Există multe super-alimente precum: spirulina, pudra de orz verde, pudra de grau verde, maca şi altele. Dar niciunul nu vă ajută să scăpaţi de o durere de măsea de minte care altefel v-ar fi trimis la dentist. Turmericul este un super-anti-inflamator natural care pe mine m-a ajutat foarte mult. Inflamaţia este o cauză majoră a problemelor de sănătate la mulţi oameni, dar uneori nu este suficient de deranjantă ca să ne atragă atenţia. De asemenea, inflamaţie există şi la nivelul creierului. Turmericul, numit şi Curcuma, ne poate ajuta să ne menţinem mintea mai ageră. Neurologul David Perlmutter, care are un site despre sănătatea creirului şi a scris cartea Neuroştiinţa Iluminării împreună cu antropologul şaman Alberto Villoldo, recomandă şi pune mare accent pe importanţa acestui condiment. Cum îl folosesc eu? Iau o linguriţă normală sau cu vârf, într-un pahar mic de apă. Amestec cu o linguriţă de ceramică şi îl dau pe gât. Există şi comprimate dar este mult mai ieftin aşa. Nu trebuie să staţi să-i simţiţi gustul, îl puteţi lua ca pe medicament.

  2. Liniștea vindecă și aduce claritate
  Toată săptămâna asta am reflectat la ideea de liniște și am practicat liniștea. Acesta este un citat dintr-una din cărțile cele mai puternice pentru a da cititorului motivația de a practica ce este important.

  “Silence is always fruitful.” ~ The Opening of the Way de Isha Shwaller de Libicz

  Ce înseamnă că liniștea aduce întotdeauna roade? Ideea din carte și experiența mea arată că de fiecare dată când petreci timp în liniște, descoperi lucruri noi și te schimbi în bine în mod miraculos. Asta se întâmplă chiar dacă, pe moment, ai impresia că ai stat degeaba în liniște sau că nu ai reușit să te liniștești cu adevărat. Uneori putem sta 5 minute să medităm și putem fi nemulțumiți de măsura în care am reușit să fim prezenți. Dar chiar și atunci, “silence is always fruitful” – practicați și vă veți convinge.

  3. Unul din profesorii mei ne învață gratis cum să ne vindecăm
  Terapeutul de la care am învățat cel mai mult despre nutriție, autor al site-ului thespirithub.ro, oferă în dar cea mai importantă tehnică pe care o folosește pentru a ajuta oamenii să se vindece de cele mai grave afecțiuni, întrucât ideea este că omul se vindecă singur. Tehnica presupune doar observarea senzațiilor din corp, dar o să vedeți că dacă faceți acest lucru corect, apare o senzație incredibilă de energie și vibrație în tot corpul, dincolo de tot ce ați experimentat până acum. Citind articolul scris cu cuvintele lui aveți sanse să prindeți partea subtilă și să vă iasă cu succes tehnica. Apoi puteți să-i învățați și pe cei dragi și să-i ajutați să se vindece. Aici găsiți tehnica pe site-ul lui, care se va deschide într-un tab separat.

  4. Evitarea frustrării atunci când nu practicăm
  Recent mi-am propus să practic în fiecare seară anumite tehnici de vindecare și echilibrare. Pentru că asta e meseria mea, practic zilnic mai mult decât și-ar propune mulți într-o săptămână, dar nici eu nu practicam acum 2 ani ca acum. Ideea este că dacă ne propune puțin, avem mult mai multe șanse să realizăm ceea ce ne-am propus. Eu recomand elevilor mei să-și propună un singur lucru pe care să-l facă 5 minute pe zi. Chiar dacă ei îmi spun că vor face totul, eu le recomand să nu-și propună 2 sau 3 lucruri la început, ci doar unul singur. Dar nu despre asta vroiam să vă spun acum, ci ce să faceți dacă nici măcar ce v-ați propus n-aveți timp să faceți. Șmecheria pe care am aplicat-o eu este inventarea unui plan de backup care să atingă același rezultat. De exemplu, în fiecare zi vreau să fac o tehnică de vindecare a întregului corp care durează cam 16 minute. Dacă nu am timp sau vin târziu din oraș, pot face o variantă mult mai scurtă de vindecare care presupune doar menținerea palmelor în zona abdomenului de exemplu, sau pot folosi un simbol din Reiki sau Karuna pentru a curăța fiecare chakră printr-o vizualizare specială.

  În plus, acest lucru se poate face și în autobuz. Să știți că am avut mai mulți profesori care recomandă la modul cel mai serios să practicăm și în autobuz sau tramvai dacă nu avem timp suficient altfel.

  5. Trei melodii care conectează la cea mai înaltă vibrație
  Am învățat recent de la unul din maeștrii mei o tehnică ce presupune conectarea cu anumite forțe prin pronunțarea numelor divine. Căutând un fundal adecvat am pus la un loc aceste trei melodii care-mi plac foarte mult. Le-am ascultat și la cursul de All-Love cu Patrick Zeigler, ele având o vibrație foarte mare. Noi numim vibrație calitatea energiei. Adică ele au darul de a ne ridica nivelul din punct de vedere al calității energiei, sau frecvența la care vibrează energia noastră. În plus, ele conectează la unele din cele mai iubitoare și gata să ne ajute conștiințe la care putem apela.
  Ave Maria – www.youtube.com/watch?v=R4Z-CtCxS1Y
  Domine Fil Unigenite – www.youtube.com/watch?v=E2nRcf5wYks
  Aramaic Lord’s Prayer – www.youtube.com/watch?v=YCXEr0Srcns