• Home
 • Articole
 • Resurse
 • Servicii
 • Evenimente
 • Despre noi
 • Contact
 • Despre relaţiile toxice

  Autor: Liviu Saizescu

  relatiitoxice

  Relaţia între două sau mai multe persoane are la bază o conexiune la nivel subtil. Altfel spus, oamenii rezonează între ei, cel puţin la un anumit nivel şi astfel se creează această legătură între aceştia. Oamenii cu care interacţionezi funcţionază ca oglinzi pentru tine şi îţi arată de fapt ceea ce încerci să ascunzi faţă de ceilalţi. Ei reprezintă „faţa” ta nevăzută. Te victimizezi în momentul în care îţi cedezi putera personală şi îi laşi pe cei din jurul tău să îţi controleze viaţa. Mai mult îi consideri responsabili pentru eşecurile tale, în loc să îţi asumi responsabilitatea pentru ceea ce eşti şi ceea ce creezi în jurul tău.

  Asumarea responsabilităţii este cea care te scoate din vălul iluziei. Da, eşti responsabil, fie că vrei sau nu. Atâta timp cât înţelegi că tot ceea ce ţi se întâmplă atragi în viaţa pentru dezvoltarea ta personală atât în plan material, cât şi spiritual, aceste oglinzi nu pot fi decât un instrument extrem de util. Victimizarea este unul dintre mecanismele de apărare preferate de majoritatea oamenilor.

  De ce? Pentru că este cea mai simplă metodă prin care egoul te păcăleşte şi îţi arată că de fapt tu ai mereu dreptate, iar ceilalţi sunt cei care te sabotează şi au ceva cu tine. Ajungi să devii chiar o persoană care se consideră neînţeleasă de către cei din jur.

  Ce se ascunde de fapt în spate?

  Este o întrebare la care fiecare om are un alt răspuns. Aceasta este o etapă încipientă în dezvoltarea ta personală şi implicit a relaţiilor tale; cea în care nu reuşeşti să priveşti dincolo de propriile limitări şli condiţionări ale egoului. Este mult mai simplu şi mai comod să dai vina pe cei din jurul tău pentru situaţiile în care te găseşti în momentul de faţă decât să conştietizezi care sunt, de fapt, tiparele tale negative care atrag cu predilecţie astfel de conjuncturi.

  Unde rămâi ancorat? Te laşi prins în mrejele relaţiilor toxice; în ataşamente care au rolul să scoată la lumină aspectele tale imperfecte, lipsa ta de iubire de sine şi de încedere în resursele şi potenţialul tău divin.
  Evident, aceste relaţii îţi oferă şansa de a conştientiza şi de a depăşi aceste „lipsuri”. Binecuvântează toate aceste relaţii. Ele au fost cele care te-au adus în punctul unde eşti astăzi şi ţi-au oferit oportunităţi de autocunoaştere.