• Home
 • Articole
 • Resurse
 • Servicii
 • Evenimente
 • Despre noi
 • Contact
 • Cum integrăm practica recunoştinţei în viaţa noastră

  Autor: Liviu Saizescu

  Practica recunoştinţei este un instrument prezentat în majoritatea cărţilor care tratează dezvoltarea personală. De ce?

  Pentru că starea de recunoştinţă are o vibraţie foarte înaltă şi aceasta întăreşte conexiunile omului cu Dumnezeu şi cu el însuşi.

  Ideal ar fi ca această stare de recunoştinţă să o accesezi natural şi să reprezinte un mod de viaţă în sine. Sunt atâtea lucruri minunate care se întâmplă în jurul tău şi zilnic ai motive să fi recunoscător pentru viaţa pe care o trăieşti. Sunt convins că dacă te gândeşti la viaţa ta, găseşti foarte multe motive pentru care să fi recunoscător!

  Fă acest exercitiu şi o să vezi că poţi să manifeşti recunoştinţă pentru că Dumnezeu ţi-a oferit multe binecuvântări în viaţa ta. Tu alegi dacă vrei să te concentrezi asupra unor stări de supărare, furie, neiertare sau alegi să te concentrezi pe stările înalte vibraţional ca iertarea, iubirea şi recunoştinţa.

  Cum ajungem să integrăm în viaţa noastră recunoştinţa?

  În primul rând sa ne concentrăm asupra relaţiei tale cu Dumnezeu.

  Ce relaţie ai cu Dumnezeu?

  Îl consideri vinovat pentru ceea ce se întâmplă în acestă lume? Consideri că este vinovat pentru faptul că lucrurile nu merg bine în viaţa ta?

  Daca lucrurile stau aşa, atunci este evident că nu poţi să fi recunoscător pe deplin faţă de Dumnezeu şi aspectul tău Divin. Starea de recunoştinta o simţi natural în momentul în care curgi în acelaşi ritm cu Dumnezeu şi cu Universul. Lucrează la relaţia ta cu Dumnezeu şi înţelege cu adevărat că tot ceea ce ţi se întâmplă în viaţă are o valoare iniţiatică pentru tine şi scopul este să evoluezi şi să trăieşti în iubire faţă de tot ce te înconjoară. Pentru a înţelege mai bine natura relaţiei tale cu Divinitatea, te rog să meditezi asupra modelului oferit nouă oamenilor de Iisus Hristos.

  În momentul în care te aliniezi cu Conştiinţa Hristică şi actionezi din perspectiva acesteia poţi să priveşti viaţa ta manifestând iubire necondiţionată şi recunoştinţă.

  A doua relaţie importantă din viaţa ta care te împiedică să integrezi recunoştinţă este cea cu tine.

  Ce părere ai despre tine?

  Te consideri vinovat pentru ceea ce se întâmplă în viaţa ta? Eşti mulţumit de tine? Te-ai iertat pentru situaţiile în care nu te-ai ridicat la potenţial maxim? Îţi oferi iubire şi bucurie în această viaţă?

  Sunt întrebări de la care poţi să începi introspecţia şi astfel vei căpăta o imagine mai clară asupra naturii relaţiei tale cu tine.

  Iertarea de sine este o cheie pe care o poţi utliza pentru a îmbunătăţi relaţia cu tine. Cum ai putea să manifeşti recunoştinţă faţă de tine şi acţiunile tale, dacă te consideri vinovat pentru ceea ce se intamplă în viaţa ta?

  Aşa că, primul pas este să te ierţi atât pe tine, cât şi pe toţi cei care au greşit faţă de tine. Cere iertare şi de la cei faţă de care ai greşit tu; eliberează-ţi sufletul şi inima de aceste vibraţii negative ale neiertării, ale neacceptării laturii divine umane.

  În momentul în care ai eliberat aceste vibraţii negative, vei observa că este mai mult loc în conştiinţa ta pentru sentimente pure de iubire, acceptare şi recunoştinţă.

  Starea de recunoştinţă va căpăta o nouă dimensiune în conştiinţa ta şi o vei putea accesa natural pentru că vei fi în pace atât cu tine, cât şi cu Dumnezeu.